Freek van Beetz studeerde Planologie en Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en was o.a. werkzaam bij de Rijksplanologische Dienst, Rijkswaterstaat, Directoraat-Generaal van de Volkshuisvesting en bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Integratiebeleid Minderheden). Hij werkte van 2001 tot 2010 als adviseur van de minister-president van de Nederlandse Antillen in Fort Amsterdam, Curaçao.

In deze unieke positie heeft hij drie premiers bijgestaan: Miguel Pourier, Etiënne Ys en Emily de Jongh-Elhage. Al die jaren, vanaf 2001 tot en met de opheffing van de Nederlandse Antillen op 10 oktober 2010 was hij  ooggetuige van tal van gebeurtenissen en incidenten: de moeizame relatie met Nederland, interne politieke verwikkelingen, crises in het landsbestuur en de nog al eens gespannen verhoudingen op Curaçao en met de andere eilanden. Die bijzondere geschiedenis, maar ook zijn persoonlijke belevenissen en observaties, beschreef hij in “Het einde van de Antillen” (uitg.Eburon, Delft 2013)

In 2016 verscheen zijn roman “Uitzicht op Zee” (Boekscout.nl), waarin zijn ervaringen op Curaçao, familiegeschiedenissen en verbeelding zijn verweven tot een fascinerende en aangrijpende fictie.

Freek van Beetz is columnist bij OpinieZ.com

Freek van Beetz

Boek -Het einde van de Antillen
Boek - Uitzicht op Zee

Webdesign 2020 Van Beetz | Vormgeving